Μιλούν για Εμάς | FoodLife

Η κυρία Κωνσταντίνα Χελιδώνη γράφει στην ιστοσελίδα του FoodLife

«Τα χειροποίητα αναψυκτικά «Gia…giamas» εξάγονται σε Ευρώπη, Ασία, Αίγυπτο, Αυστραλία και Νέα Υόρκη

Με σήμα κατατεθέν το πρόσωπο της γιαγιάς τους και την ανάμνηση των παιδικών τους γεύσεων από τις συνταγές της, τρία αδέλφια από την Σάμο δημιούργησαν τα φυσικά αναψυκτικά «Gia…giamas». Δίνοντας σάρκα και οστά σε ένα προϊόν που μέχρι πρότινος παρασκευάζονταν μόνο στη κουζίνα της κ. Μαρίκας, ο Κωνσταντίνος, ο Ζαφείρης και ο Γιώργος Αγαδάκης κατάφεραν να λανσάρουν στην αγορά την πρώτη τους σπιτική λεμονάδα και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατόρθωσαν να εξάγουν τα προϊόντα τους στην Ιταλία, στην Αγγλία, στην Αίγυπτο, στο Κατάρ, στη Σιγκαπούρη, στην Ταϋλάνδη, στην Αυστραλία ενώ πρόσφατα τα Gia…giamas «ταξίδεψαν» μέχρι τη μακρινή αγορά της Νέας Υόρκης.

Τα τρία αδέλφια που έχουν ως φιλοσοφία ζωής να ενώνουν τα υλικά αντικείμενα με την κουλτούρα είτε μίας χώρας είτε μίας οικογένειας αποφάσισαν όχι μόνο μέσω των μπουκαλιών τους να τιμήσουν τη δική τους γιαγιά, Μαρίκα με καταγωγή από το Καρλόβασι, αλλά και να συνδυάσουν το όνομα των προϊόντων τους με το γενναιόδωρο «γεια μας» το οποίο είναι συνυφασμένο με την ελληνική κουλτούρα. Οι ελληνικοί χυμοί φρούτων έρχονται στις υπέροχες γεύσεις λεμόνι, ροδάκινο, μανταρίνι, ρόδι με πράσινο μήλο και φράουλα με λεμόνι.

αναψυκτικά «Gia…giamas»: Πήραν την ανώτατη πιστοποίηση

Μάλιστα, διευρύνοντας τους ορίζοντες τους στη διεθνή αγορά τα προϊόντα Gia…giamas πιστοποιήθηκαν με FDA, την ανώτατη πιστοποίηση που υπάρχει στον κόσμο, ενώ έχουν ενταχθεί και στην φιλόδοξη πρωτοβουλία του «Ελληνικού Πρωινού». Από το 2015, χρονολογία που βγήκε στην αγορά η πρώτη τους λεμονάδα έως σήμερα, τα Gia…giamas «μετρούν» αρκετές διακρίσεις με την προϊοντική τους γκάμα συνεχώς να αυξάνεται έχοντας ως βασικό κριτήριο την εποχικότητα της πρώτης ύλης τους, δηλαδή των ελληνικών φρούτων. «Σπιτικές γεύσεις. Αυτός ήταν ο βασικός μας στόχος. Να κάνουμε διάσημες στην ελληνική αγορά και μετέπειτα και στο εξωτερικό τις δικές μας γεύσεις από την γιαγιά μας οι οποίες δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε γεύση από άλλα προϊόντα που δεν διαθέτουν φυσικά συστατικά» δηλώνει στο FoodLife, ο ένας εκ των συνιδρυτών των Gia…giamas, Κ. Αγαδάκης.

Ενίσχυση των ελλήνων παραγωγών

Η καταγωγή της οικογένειας Αγαδάκη από ένα νησί του Βορείου Αιγαίου, το οποίο για να ενισχυθεί επιχειρηματικά όπως αναφέρουν και οι ίδιοι σημαίνει ότι πρέπει να στοχεύσεις στην προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων, τους ώθησε στην απόφαση ότι το σύνολο της πρώτης τους ύλης θα πρέπει να προέρχεται μόνο από έλληνες παραγωγούς. Αποφάσισαν, λοιπόν, να βρουν τις καλύτερες πρώτες ύλες από τις περιοχές αυτές που η κάθε μια είναι γνωστή για τα προϊόντα που καλλιεργεί. Έτσι, παρήγγειλαν τα λεμόνια από το Αργος, τις φράουλες από τον Πύργο Ηλείας, τα ροδάκινα από την Βέροια και τη Νάουσα, το μήλο και το ρόδι από τη Μακεδονία και το σταφύλι από την Πελοπόννησο. Με αφετηρία τον χώρο της εστίασης, έναν κλάδο που η οικογένεια Αγαδάκη γνωρίζει πολύ καλά, αφού είναι ιδιοκτήτρια της εταιρείας Barista Pro, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του Horeca – Bareca αποφάσισε να διαφοροποιηθεί και να προωθήσει τα δικά της προϊόντα μέσω του συγκεκριμένου καναλιού.

Η διασημότερη ελληνίδα γιαγιά

Η σπιτική ιδέα της γιαγιάς Μαρίκας έμελλε να είναι η επιτυχημένη συνταγή των προϊόντων Gia…giamas με τα τρία αδέλφια να κρατούν με αυτό τον τρόπο όπως χαρακτηριστικά λένε: «τις παιδικές τους αναμνήσεις ζωντανές». Επιπλέον, ακόμη και ο τρόπος σερβιρίσματος των φυσικών αναψυκτικών σήμερα είναι ακριβώς ο ίδιος με τον τρόπο που τους τα προσέφερε η γιαγιά τους όταν ήταν μικροί. «Βάζουμε σε ένα ποτήρι τον χυμό, αραιώνουμε με νερό, προσθέτουμε τα παγάκια και το απολαμβάνουμε. Το γεγονός ότι κρατήσαμε ακριβώς αναλλοίωτη την συνταγή της είναι αυτό που την έχει χαροποιήσει περισσότερο και σίγουρα η αναγνωρισιμότητα αυτή της έχει δώσει πολλά χρόνια ζωής» καταλήγει ο επιχειρηματίας.»

Θα θέλαμε να σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια

Με εκτίμηση,

Η ομάδα της Gia…giamas & Barista Pro.

TOP

Μετάβαση στο περιεχόμενο